Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Fed’den ABD ekonomisinde risk uyarısı
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Fed, Amerikan finansal sistemindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı Finansal İstikrar Raporu'nun kasım sayısını…
Elinde altını olanlar dikkat! Gram altın için tarih verildi! ‘4.000 TL olacak’
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, 2025 yıl sonunda ons altında 3.200 / 3.300 dolar bandının; gram…
Morgan Stanley faiz indirim tahminini öne çekti
- Seher Alp
- 25 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Morgan Stanley TCMB'den ilk faiz indirimini Aralık ayında bekliyor.